Promotii ursitori

REDUCERE ursitoare botez pentru Bucuresti zona Pipera 270RON 10.09.2016


 
 

Secrete la botez

Cheia succesului la o petrecere de botez o constituie organizarea. Daca apelati la o firma de organizare petrecere botez atunci cu siguranta va fi un spectacol de pomina. Chemati ursitoarele la botez si ingerasii sa intampine invitatii.

Click aici pentru alte secrete!

Date contact ursitoare

Date de contact Firma ursitoare la botez. Solicitati o oferta cu ursitoare!

Click aici pentru rezervare online!

Firma cu renume care inchiriaza ursitoare la botez din 2006! Experienta si calitate la costuri adevarate!

 


 
Legende mitologice
Spectacole cu ursitoare sau ursitori

Legende mitologice cu ursitoare botez

Ursitoarele si povestea lor- legende mitologice cu ursitoare la botez

Moirae (Ursitoarele) au fost în mitologia greaca fiice ale lui Zeus si ale zeitei Themis care controlau destinul tuturor oamnenilor, din momentul nasterii si pâna la moarte. Numele lor era : Clothos Lachesis si Atropos.

Chiar daca zeii erau considerati nemuritori, pâna si puternica Hera avea motive sa se teama de puterea Ursitoarelor.

În vechime erau descrise ca niste babe urâte, reci si neiertatoare. Nimic nu putea schimba destinul, iar când Atropos a taiat firul vietii regelui Admetus din Thesalia, zeul Apollo, care îi fusese pastor în timpul izgonirii din Olimp, s-a rugat sa îi redea viata. Moirele nu puteau sa modifice firul destinului, dar au promis ca regele va trai numai daca altcineva îi va lua locul în târâmul lui Hades. Sotia lui Admetus Alcestis s-a oferit sa ia locul sotului sau, dar Heracle prezent ca oaspete în casa regelui, reuseste sa o salveze si reuneasca familia regelui Admetus.

 

Ursitoarele sunt zane ursitoare in noua moda a spectacolelor la botez


Soarta unui nou-nascut e stabilita de ursitoare in a 3-a noapte de la nasterea lui.Pentru ca nou-nascutului sa i se prezica o viata cat mai buna, parintii le asteapta cu casa ingrijita, cu masa intainsa, cu lumanari, si veselie in suflet. Ursitoarele sunt  trei de cele mai multe ori. Alte credinte spun ca ar fi sapte sau noua. Ele locuiesc in padure, pe malul marii , in aer sau chiar in cer. Cele mai multe din ele sunt bune la suflet, doar un ace are un picior mai scurt este putin mai rea. Aceasta are ultimul cuvant si poate schimba destinul, dar daca stiti sa o inbunati si  sa o cinstiti cum se cuvine o veti indupleca.

Ielele si rolul lor in spectacolul cu ursitoare la botez in Bucuresti


Sunt femei foarte frumoase care se intalnesc o data pe an si sarbatoresc intalnirea printr-o hora., ‘’draceasca” spun unii chiar daca nu le-au vazut. Din 9 cate sunt , trei pocesc oamenii, trei descanta de dragoste si de urat, iar cele 3 mari ursesc copii. Au mai multe nume, dar exista credinta ca nu este bine sa le strigi pe propriul nume ci pe un altul ca san u iti faca rau : Zanele, Rusaliile,Nemilostivele, Dansele,Dragaicele, Vantoasele, Valvele, Irodiencele, Frumoasele, Domnitele,Sfintele, Soimanele, Fetele.


Caloianul are un rol important in ce priveste ursitoarele la botez


Este un obicei practicat pet imp de seceta.Cand nu ploua , copii satului chiar si adultii faceau o figura de lut, lemn, piatra sau din carpe cu chip de om.Papusa sezata intr-un sicriu era purtata prin sat, iar apoi ingropata intr-un camp sau pe malul unui rau, izvor rascruce de drumuri in timp ce oamenii bocesc si se roaga sa ploua. Nu cumva va aminteste de ritualul dacic cand “cel mai drept si mai viteaz dintre daci” era trimis sus la Zeu cu petitia scrisa pe haine , prin aruncarea sa in sulitile comunitatii  si ingropat ca un erou.

Craciunul nu are legatura cu ursitoarele la botez!


Este un zeu solar specific teritoriilor locuite de stramosii nostril., identificat cu zeul roman Saturn si cu zeul Iranian Mithra. Mai mult de un mileniu, crestinii au sarbatorit Anul Nou n ziua de Craciun in imediata apropierea a Solstitiului de Iarna.Apelativul ‘’mos’’ 9Craciun) indica varsta zeului adulat, care trebuie sa maora sis a reinasca impreuna cu timpul calendaristic la Anul Nou. Daca speculam putin , ar putea sa semene cu Mitul lui Osiris.


Dragaicele

Sunt un grup de fete care au fost trimise sa ceara apa zeitatilor, pet imp de vara.Lumea se aduna in mijlocul satului sa vada trasura impodibita excesiv, in care sunt Dragaicele la fel de imodobite pe langa straiele nationale cu coronite din spice de grau verde.In tot timpul acesta cei de fatza trebuie sa strige:”au sosit Dragaicele sa secere spicele”

Paparuda
Este un personaj mitologic, inchipuit ca de o femeie, imbracata in zdrernte si care adduce ploaia.Este tot un ritual practicat pet imp de secera.Se imbraca o copila in jur de 10 ani  cu o camasa facuta din frunze de copaci si buruieni.Toti ceilalti de aceeasi varsta o urmeaza si colinda satul . Sunt intampinati de femei , care ii uda cu apa. Acest obicei  a fost preluat si practicat de unele tziganci dar in scopuri finaciare, in sensul ca venea la poarta ta iti cantau “paparuda uda, vino de ne uda…” in timp ce    

Solomonarii

Sunt asemanatori unor uriasi salbatici, roscati, cu ochii bulbucati si rosii, cu trup paros. Imbracamintea lor este zdrentaroasa si murdara. In calatoriile lor in vazduh calaresc pe balauri care mana norii ( in unele legende norii sunt chiar balauri) si declanseaza ploaia si furtuna. Atunci cand suntcalare pe balauri devin invizibili. Decat vracii si ‘’contr-solomonarii” ii pot zari si anihila daca este cazul.

 
 


 

Telefoane

021-320.15.77

0766 470 104

0733 083 401

0754 283 883

9:00-19:00

Imagini botez